ProMusic Magazin

Magazin za profesionalne muzičare

KeyboardsKeys

KORG KRONOS

Već skoro pola veka, KORG postavlja standarde superiornog zvuka. KORG je stvorio nove kategorije muzičkih instrumenata i neke od najprodavanijih klavijatura svih vremena, instrumente kojima se muzičari dive širom cele planete. KORG je 1988. stvorio novu vrstu klavijatura – radnu stanicu, predstavivši legendarnu M1 I promenio tok razvoja čitave muzičke industrije. Danas, KORG redefiniše pojam radne stanice, stvarajući revoluciju kada su u pitanju mogućnosti hardverskog instrumenta i stvara instrument koji prevazilazi sva očekivanja I potrebe modernog muzičara, predstavljamo vam: KRONOS radnu stanicu.

Igra je promenjena KRONOS je više od novog instrumenta, on predstavlja prekretnicu u evoluciji kategorije radne stanice I sinteze zvuka, objedinjuje sveže ideje I nove tehnologije. KRONOS spaja više endžina, omogućuje da rade harmonično I na taj način direktno utiče inspiraciju muzičara I na način na koji svira. Najvažnije, KRONOS predstavlja nepresušan izvor spektakularnih zvukova koji će vas ostaviti bez daha, pripremite se za iznenađenje. Devet endžina, univerzum zvukova KRONOS se sastoji od devet nezavisnih endžina od kojih svaki ima zaseban generator zvuka. Oni stvaraju najkvalitetnije zvukove I koriste najnapredniju tehnologiju koja postoji. Zajedno sadrže ne samo KORG-ovo nasleđe zvukova I mogućnosti, već istoriju industrije elektronskih instrumenata.

Spremite se za zvukove vanvremenskih klasika, jedinstvenih zvukova koji su nekada vladali planetom I novih instrumenata koji su tek sada postali mogući.

Glavne karakteristike:

– Radna stanica nove generacije sa naprednim mogućnostima

– Devet endžina, svaki nudi jedinstven način stvaranja zvuka

– „COMBI“ mod sa 16 programa istovremeno omogućuje spajanje zvukova iz svih 9 endžina istovremeno

– „Dynamic Voice Allocation“ omogućuje veliku polifoniju

– Verzije sa 61, 73 ili 88 dirki

– 73 i 88 verzija imaju klavirske otežane dirke sa KORG-ovom najkvalitetnijom RH3 Graded Hammer Action tehnologijom 61 model ima fantastične dirke pozajmljene sa M3-61 radne stanice

– Jednostavan interfejs elegantno rasporedjen oko 8″ TFT TouchView™ displeja

– Virtual Memory Technology (VMT), omogućena SSD (Solid State Diskom) pruža veliku polifoniju I masivne, izuzetno dugačke, semplove koji ne ulaze u loop I nudi kvalitet zvukova koji nikada nije postojao na hardverskom instrumentu

– Smooth Sound Transition: Funkcija koju su muzičari često tražili, mogućnost promene zvuka bez neprijatnog prelaza čak I kada je trajanje pretnodno izabranog instrumenta prisutno (sustain klavira).

– Set List mode: Organizujte programe, kombinacije I pesme na jednostavan način bez promene stranice na displeju uključujući komentare I pomoćne beleške uz svaki set!

– 16 premium-quality efekata istovremeno; individualni specijalni efekti uz svaki endžin – 12 insert efekata – 2 master efekta – 2 total efekta “ Sekvencer sa 16 midi I 16 audio traka (24-bit, 48kHz kvalitet snimanja)

– Open Sampling System – Trenutno semplovanje I resemplovanje u Program, Combination ili Sequencer modu.

– Vrhunska KARMA® tehnologija stvara fraze, efekte, arpeđa bez ograničenja I inspiriše vaš rad. “ Expanded Drum Track za bubnjarske fraze I ritmove

– Potpisani zvukovi I kombinacije legendarnih muzičara koje su lično oni stvarali za vas.

Radna stanica nove generacije namenjena živim nastupima, dizajnu zvuka I studijskom radu KRONOS je jedinstven instrument dizajniran za žive nastupe, studijsku ili kućnu computer-based produkciju ili dizajnere zvuka kojima je potreban nepresušan izvor digitalnih, analognih I akustičnih zvukova. Stvarajući KRONOS-a slušali smo vaše želje I ispunili ih.

Uživo KRONOS ima najfinije zvukove koji postoje; precizne, semplovane sa neverovatno puno detalja koji reaguju na način vašeg izvodjenja. Kontrole koje su vam na raspolaganju su džojstik, klizači, potovi, prekidači, ribon kontroler, ulazi za pedale kojima sami dodeljujete funkciju I naravno TouchView™ displej visoke rezolucije. Novi dodatci uključuju easy-to-use Set List mod za odabir zvukova po pesmama I listama za vrstu nastupa, kao I menjanje zvukova bez neprijatnog prelaza.Dodatno smo obezbedili I opciju od 73 dirke sa otežanim klavirskim mehanizmom.

Produkcija – zadovoljava potrebe studija, producenta i muzičara Za mnoge, studio je mesto gde se posao završava; od usnimavanja traka, do stvaranja gruva, lupova i finalnog proizvoda. Za ove kreativne lidere, KORG je opremio KRONOS sekvencerom sa 16 midi I 16 audio traka, otvorenim sempl sistemom, briljantnim hi-fidelity efektima, kao I savršenom plug-in integracijom u DAW sisteme. Naravno, KRONOS je opremljen fantastičnim zvukom, dinamičkim bubnjevima, I širokom paletom profesionalnih efekata. Dodajte tome I mogućnost korišćenja KARMA tehnologije, Drum Track, RPPR sekvencera koji uprošćavaju I ubrzavaju stvaranje muzike.

Sinteza – san svakog entuzijaste, inženjera, profesionalca Pored toga što je najnaprednija klavijatura dostupna muzičarima, KRONOS u sebi ima ono što je potrebno da zadovolji profesionalca, inženjera, dizajnera zvuka ili entuzijastu u svetu sintisajzera; muzičara koji sanja da pretvori svoj lični univerzum u zvuk I podesi parametre tako da stvori nevidljive zvuke iz etra. KRONOS potvrdjuje KORG-ov osnivački san koji je srce svake sinteze zvuka: ushićenje I uživanje u stvaranju novih zvukova, zvukova koje nikada ranije niste čuli! Raznolikost Korg-ovih ekskluzivnih tehnologija vode endžine ka stvaranju neverovatnih rezultata – VMT (Virtual Memory Technology); CMT (Component Modeling Technology); Physical Modeling, Digital Synthesis, Wave Sequencing, MDS (Multi-Dimensional Synthesis); KARMA® I još toga! Devet klavijatura objedinjenih u jednoj KRONOS sadrži devet karakterističnih I različitih sintisajzer/sempl endžina. Dok je svaki od njih vredan posebne jedinice, KRONOS ih sve objedinjuje u jedan, poseban muzički instrument.

Dynamic voice allocation I nove tehnologije dozvoljavaju endžinima da stabilno dele jednu hardversku platformu. Rezultati su ništa manje do spektakularni. SGX-1 Premium Piano Klavirski endžin Nikada niste čuli ovakve klavire na klavijaturi. Da bi precizno stvorio bogat karakter koncertnog klavira, KORG je odustao od postojećih, ograničenih metoda semplovanja I iskoristio prednost Virtual Memory Technology (VMT) tehnologije, koja ima sposobnost da reprodukuje velike semplove direktno sa interne Solid State Disk (SSD) memorije velikog kapaciteta. The SGX-1 Premium Piano endžin u sebi ima dva prepoznatljiva koncertna klavira, bogati nemački D model I robustni japanski C model.Oba su sačinjena od semplova koji ne ulaze u lup I osam dinamičkih slojeva, svaki poluton je semplovan.Vodili smo računa o detaljima da bi sačuvali realnost I toplotu akustičnog klavira, semplovana je I rezonanca tela samog klavira kao I zvukovi mehaničkih elemenata kao što je damper pedala. Osnova svake klavijature je akustični klavir, SGX-1 endžin to radi najbolje.

EP-1 MDS Electric Piano Endžin električnih klavira

Naš novi EP-endžin je namenjen stvaranju zvukova šest najpopularnijih klasičnih električnih klavira. MDS (Multi-Dimensional Synthesis) tehnologija eliminiše neprijatne prelaze izmedju dinamičkih slojeva, takođe pruža kontrolu svih komponenata koji stvaraju zvuk na ovoj vrsti elektro mehaničkog instrumenta. MDS zvukovi fantastično reaguju na suptilan dodir muzičara. Ova tehnologija takodje pruža ogroman dinamički opseg, daleko superiorniji od onoga što bi očekivali od digitalnog instrumenta, tako da je energija dramatičnih pasaža sačuvana. Svaki od šest modela nudi realistične simulacije pojačala, efekata, zvučnika, čak I starinskih pedal efekata do kojih je skoro nemoguće doći koji instrumentu daju specifičan ton karakterističan za vremenski period u kome je proizveden. Od zvukova, preko osećaja I efekata, svi elementi se nalaze u jednom paketu koji stvara neverovatan doživljaj električnog klavira.

CX-3 Tonewheel Organ Endžin organa

Originalni KORG CX-3 kombo pojavio se u prodaji 1980. Muzičari širom planete su ga obožavali, a 2000-te doživeo je reinkarnaciju kao nov proizvod pod starim nazivom i razlikom što je koristio najnoviju tehnologiju tog vremena. U KRONOS-u CX-3 zvuči fantastično. Kao vlasnik originalne tehnologije KORG je savršeno rekonstruisao kolo lampaškog pojačala I efekata kao što su Vibrato/Chorus I nezaobilazni rotary speaker. Detaljno je analizirana I rekonstruisana čak I nestabilnost napajanja I elektronskih kola tog vremena kao i buka koju stvaraju mahaničke komponente. Dodata je mogućnost korišćenja KORG-ovog ekskluzivnog EX moda koji predstavlja prelaz sa 9 na 18 poluga za stvaranje bogatijih zvukova sa još više detalja. Zvukove organa koje ste nekada slušali na koncertima stvorili su za vas upravo neki od muzičara kojima ste se divili! Proživite ovaj ponovo rodjeni instrument!

HD-1 High Definition Synthesizer Vrhunski PCM, sempling I Wave Sequencing endžin

Ovaj endžin smo nazvali HD-1 „High Definition“ zbog superiornog zvuka visoke definicije, počevši od KORG-ove tehnologije oscilatora koji ne gube definiciju ni u jednom registru, rezonantnih filtera koji rade u punom opsegu I neverovatno ugladjenih I brzih LFO-a I talasnih oblika. Još jednom naš SSD disk I VMT tehnologija virtualne memorije daje HD-1 endžinu pristup ogromnom setu semplova koji se meri gigabajtima. HD-1 pokriva sve neophodne zvukove sa izuzetnom količinom detalja od hip-hop, rok, do orkestarskih instrumenata.

Širok izbor semplova koji se nalaze u KRONOS-u ne može se porediti sa dosadašnjim bankama na radnim stanicama ili semplerima, kao takav idealan je za komponovanje filmske muzike, izradu džinglova, specijalnih efekata. Wave Sequencing Prvi put se pojavio na KORG WAVESTATION-u, sada I kao deo KRONOS-ovog HD-1 endžina, Wave Sequences reprodukuju seriju semplova kroz vremenski tok stvarajući prepoznatljiv ritmički šablon ili kompleksne dinamičke zvukove. Step-sequencer dodatni izlazi omogućuju Wave sekvencama kontrolu parametara svih programa koji imaju opciju modulacije.

Ambient Drums HD-1 endžin poseduje i naše „Ambient Drums“ setove bubnja.Iskoristite prednost ovog sadržaja bogatog semplovima da bi stvorili neverovatno realne bubnjarske deonice. U HD-1 se nalaze dva Ambient Drums seta. Na svakom možete premestiti pozicije mikrofona u tri položaja koji „hvataju“ ceo set sa ugašenim ili upaljenim dobošem, I mikrofona pojedinačnih elemenata. Arhitektura zvuka HD-1 omogućuje korisniku da podešava odnos direktnog zvuka I zvuka ambijenta u kome je bubanj snimljen davajući mu finalni kvalitet I realističnost deonici.

AL-1 Analog Synthesizer Hi-Fi analogni sintisajzer

Sa mnogo mogućnosti AL-1 je isti vrhunski analogni endžin koji se prvi put pojavio na OASYS-u.Njegovi patentirani ultra?low?aliasing oscilatori koji koriste potpuno drugačiju tehnologiju od HD-1 ponovo stvaraju svu slavu i moć pravih analognih sintisajzera bez nedostataka koje oni imaju. Morphing waveforms omogućuje promenu oblika zvučnih talasa u realnom vremenu. Resonance modeling pruža mogućnost izbora izmedju klasičnih filtera I neverovatno fleksibilnih Multi Filtera uz pomoć kojih stvarate svoje hibridne oblike. Hard sync, analog?style FM, drive, low?boost, i ring modulacija nudi puno mogućnosti deformisanja I modifikovanja zvuka.

MS-20EX Legacy Analog Collection Analog modeling endžin

Debitovao 1978, MS-20 sačinjen od klavijature sa 37 dirki I vertikalno postavljenog panela. Čvrstog I masivnog zvuka sa agresivnim filterima I mogućnosti povezivanja I stvaranja neverovatnih zvukova privukao je I osvojio nebrojeno obožavalaca. Koristeći KORG-ovu CMT (Component Modeling Technology) MS-20EX predstavlja vernu rekreaciju originalnog MS-20 I dramatično poboljšava funkcionalnost panela za povezivanje. Modulirajte filtere audio-rate oscilatorima; pretvorite audio ulaz u kontrolne signale; podesite sve originalne kontrolere sa izvorima modulacije uključujući dodatne oblike talasa, LFO oscilatore, I kontrolere koji rade u realnom vremenu. MS-20EX je san svakog zaluđenika saintisajzerima, ali čak I bez polja za povezivanje MS-20EX može da proizvodi svoje jedinstvene agresivne tonove zahvaljujući svojim karakterističnim filterima koji su popuno drugačiji od onih u AL-1 ili PolysixEX. Naravno verzija na KRONOS-u poseduje većinom polifone zvukove.

PolysixEX Legacy Analog Collection Analog modeling endžin

Polysix se prvi put pojavio 1981, nudeći polifoniju od šest tonova i memorisanje zvukova . Sa svojim samooscilirajućim četvoropolnim filterom, kvalitetnim analognim oscilatorom I sub-oscilatorom sa dodatkom raskošnog Chorus/Ensemble efekta, PolysixEX proširuje mogućnosti originalne verzije na mnogo načina. Analogni gudači I padovi koji su bili glavna odlika Polysix-a imaju neprocenjivu vrednost kada je sviranje muzike ranih 80 u pitanju. Klasični arpeđator koji se nalazio na originalnom Polysix-u je takođe uključen. Dodali smo kontrolu modulacije svakom parametru na panelu za mogućnost stvaranja zvukova koji su bili nemogući na originalu. Veoma je jednostavan za brzu kontrolu svih parametera zahvaljujući KRONOS-ovim kontrolerima koji su povezani sa skoro svim parametrima. Prijatno iznenađenje je izuzetno velika polifonija.

MOD-7 Waveshaping VPM Synthesizer VPM/Waveshaping/PCM processing endžin

Pomešajte Variable Phase Modulation (VPM), wave-shaping, ring modulaciju, semplove i subtraktivnu sintezu, sa modularnim poljem za povezivanje I dobićete MOD-7. Izuzetno prilagodljiv, nudi sve zvukove klasičnih FM klavijatura: zvona, baseve (uključujući mogućnost importovanja originalnih preseta sa DX sintisajzera DX7, DX21, DX11, DX100…) čak i ritmičke fraze I iskričave padove. Neiscrpne mogućnosti editovanja I moduliranja semplova sa neverovatnom fleksibilnošću I snagom procesovanja, dopuštaju vam da stvorite skup efekata I filtera sa mogućnošću waveshaping-a I ring modulacije, čak i korišćenja semplova kao FM modulatora I sve to povezano na panelu kako god vi poželite.

STR-1 Plucked String Synthesizer Physical modeling endžin

Baziran na KORG-ovoj tehnologiji fizičkog modelovanja razvijanoj dugi niz godina, ovaj endžin namenjen stvaranju zvukova instrumenata koji stvaraju zvuk okidanjem žica ili mehaničkim udarcima čekića u izvor zvuka. Ovaj system koristi najnoviju revolucionarnu tehnologiju. STR-1 zvukovi su neverovatno laki za sviranje I reaguju na stil I način sviranja fantastično. STR-1 stvara zvukove koje je nemoguće stvoriti običnim semplom, a da pritom reaguju na vaše sviranje sa toliko detalja. Instrumenti koji su uključeni su akustične gitare, harpsikord, klavinet, harfa, zvona I etno instrumenti . STR-1 ide I korak napred I dozvoljava stvaranje zvukova koji prkose zakonima fizike I u prirodi zapravo I ne postoje. Odsvirajte gitarske harmonike na metalnoj pločici koju okida klavir ili pevajte u gitarsku žicu, sa STR-1 je to moguće. Takođe možete da obradite semplove I audio signal kroz fizički model I propustite sve to kroz KRONOS-ove efekte! Dok neki od KRONOS-ovuh endžina gledaju u prošlost, ovo je endžin budućnosti, onaj koji vam dozvoljava da stvorite nove zvukove koji do sada nisu postojali.

Ekskluzivno učešće svetskih muzičara

Kako bi iskoristili pun potencijal svih devet endžina KORG se obratio čuvenim muzičarima koji su vodili tim inženjera sa zadatkom da ostvare sve njihove ideale. Zahvaljujući fantastičnim rezultatima brojni svetski priznati muzičari posvetili su svoje vreme , energiju I kritički analizirali sve moguće nedostatke koje su naši dizajneri zvuka pažljivo otklonili do trenutka kada je svaki od instrumenata zazvučao okako kako su ga oni čuli u svojoj glavi. Potpisane zvukove su testirali, ocenjivali I pravili lično Herbie Hancock, Jordan Rudess, Frank McComb, George Duke, Lyle Mays, Russ Ferrante, Tom Coster, Jeff Lorber, John Novello, Ricky Lawson I drugi umetnici poznati po velikoj ljubavi prema zvuku, kritičkom stavu I neprikosnovenom sluhu. Korg-ova neprikosnoveno stabilna integracija je sve spojila Opremljen neograničnim potencijalom, Kronos je mnogo više od sintisajzera .Kronos je kompletna radna stanica sa svim dodatcima koji su vam potrebni za rad I još mnogo više. Od muzičke produkcije I studija do živih nastupa, KRONOS integriše skup vrhunskih uredjaja u jedan pouzdan I stabilan instrument. U unutrašnjosti devet endžina dele istu hardversku jedinicu bez suvišnih modula I štampanih ploča koje moraju da prevazilaze barijere koje se nalaze medju nima I bez „CPU OVERLOAD“-a. KRONOS dinamično vrši automatski I u realnom vremenu raspodelu energiju među endžinima dok svirate, I kao takav ne može se porediti ni sa jednom PC baziranom random stanicom.

Kao dodatak KRONOS se bez problema integriše u bilo koji DAW sistem ponašajući se kao plagin koji besprekorno funkcioniše i nudi neprikosnovene mogućnosti I jedinstven prirodan zvuk hardverskog instrumenta. KARMA Prvi put se pojavila kao Karma Music Workstation 2001. Ova revolucionarna tehnologija stvara sofisticirane fraze, bubnjarske ritmove I celokupne prateće trake. Bazirana na notama I akordima koje svirate, zahvaljujući I dodatnim kontrolama, stvara fraze koje prevazilaze vaša očekivanja. Sada u svojoj znatno unapredjenoj drugoj generaciji nudi I funkcije KARMA Wave-Sekvenciranja, sa osam scena po lejeru i sve to u novom KRONOS-u. Proširiće vašu koncepciju pesama i biće od velike pomoći na vašim nastupima.

*KARMA®?Kay Algorithmic Real-time Music Architecture? i KARMA Logo are registered trademarks representing patented technology licensed from Stephen Kay, Karma Lab LLC, www.karma-lab.com

Drum Tracks KRONOS pozajmljuje I Drum Track funkciju sa M3 I M50 radnih stanica. Ova funkcija vam pomaže da stvorite jednostavan prateći ritam ili kompleksnu bubnjarsku deonicu koja će biti deo vašeg aranžmana. KRONOS sada kao deo ove funkcije sadrži I ritmove koje su odsvirali profesionalni bubnjari kao što je Ricky Lawson. Drum Track funkcija je mnogo više od ritam mašine I vredna je pažnje kao nezavisan instrument, koji je takođje samo jedna od funkcija na KRONOS-u.

Open Sampling Sistem

Bez obzira da li ste u program, kombi ili u sekvencer modu KRONOS možete koristiti kao sempler koji je u svakom trenutku spreman da usnimi spoljni izvor zvuka ili resempluje samog sebe. Semplovi koje sami napravite mogu se obrađivati funkcijama kao što su truncate, normalize, time stretch, ili time slice. Editovani semplovi mogu biti eksportovani AIFF ili WAVE formatu. KRONOS može da učita semplove formata AIFF, WAVE, SoundFont 2.0, i AKAI S1000/3000 preko USB stika. Posle učitavanja vaših korisničkih semplova I setova KRONOS postaje nezavisna produkcijska stanica koja ne zahteva nikakvu dodatnu opremu.

16-track MIDI sekvencer / 16-track audio snimač

KRONOS u sebi sadrži I sekvencer sa 16 midi I 16 audio kanala; MIDI sekvencer omogućuje brzo I jednostavno beleženje ideja I ubacivanje profesionalnih fraza zahvaljujući KARMA tehnologiji, Drum Track, ili RPPR (Realtime Pattern Play/Recording) funkcijama. Šesnaestokanalni audio rekorder istovremeno usnimava do 4 trake u 24bit/48000hz kvalitetu. Usnimite trake I svirajte uz njih I sve to resemplujte I ubacite u samo jedan stereo kanal rekordera. Pri editovanju traka možete koristiti automatizaciju i funkcije kao što su copy, paste i normalize. Priključite USB CD-rezač I snimite ceo album direktno sa TouchView displeja! Premium-quality effects suite – use up to 16 simultaneously KRONOS poseduje I 16 inernih efekata kojima možete ukrasiti vaše kreacije. Svaki od 12 insert efekata mogu se dodeliti jednom ili više zvukova u kombinaciji ili jednoj ili grupi traka u sekvenceru. Kao dodatak još dva master efekta se mogu dodeliti preko send/return rute I dva total efekta koji se odnose na celokupnu tonsku sliku. Svaki efekat ima 185 tipova, zadovoljavajući svaku moguću potrebu. Neki od najvažnijih su reverb visoke rezolucije, chorus, delay, simulacije bas I gitarskih pojačala, čak I vokoder. Svaki od efekata poseduje do 72 podesiva parametra, kao I brojne modulacije koje funkcionišu u realnom vremenu. Nezavisni tropojasni ekvilajzer je dodat svakom zvuku u okviru sekvencera, a svakoj audio traci filter za suptilno podešavanje I izjednačavanje tonske slike.

Nov način sviranja uživo Stvarajući KRONOS, osluškivali smo želje muzičara širom planete. Cilj nam je bio da promenimo način interakcije između muzičara i klavijature kako bi stvorili izražajniji I prirodniji odnos. Na jednom nivou ovo je podrazumevalo stvaranje jednostavnih, ali I intuitivnijih kontrola, ipak sa KRONOS-om otišli smo korak dalje I stvorili instrument koji je idealan za sviranje uživo. Set List opcija omogućuje trenutno pozivanje , bez obzira u kojem ste modu Ova nova funkcija omogućuje pozivanje zvukova I kombinacija u bilo kom modu da se nalazite. Postoji 128 lokacija I svaka od njih ima još 128 slotova. Šesnaest od ovih slotova se pojavljuju istovremeno na displeju kako bi omogućili preglednost čak I kada je osvetljenje slabo. Ovo je velika prednost kada svirate uživo, ali I u studijskim uslovima. Možete ostavljati I napomene I smernice kako bi vas podsetile za koju namenu je kombinacija ili u kom tonalitetu je pesma. Set List takođe sadrži I stereo grafički ekvilajzer koji možete podesiti I kategorisati po prostorima u kojima svirate tako da klavijatura u svakom prostoru uvek isto zvuči. Smooth Sound Transition elimihiše neprijatne prelaze između zvukova KRONOS poseduje Smooth Sound Transition tehnologiju. Ovaj moćni novi dodatak namenjen je održavanju trajanja bilo koje odsvirane note čak I sa sustain-om uključujući I efekte. Smooth Sound Transition sprečava neprijatne ispade kada se prelazi sa zvuka na zvuk ili sa program na kombi mod. Primenjena je visoka tehnologija da bi konačno bila moguća ova opcija koju su svi muzičari željno isčekivali.

Poboljšan TouchView displej u boji KORG-ov TouchView grafički interfejs zasnovan je na novom, velikom 8″ ekranu u boji osetljivom na dodir. TouchView displej zauzima središnji deo korisničkog interfejsa intuitivnog dizajna I čini KRONOS preglednom klavijaturom jednostavnom za korišćenje. Stvarajući KRONOS, uz instrumente I efekte ubacili smo brojne slike originalnih modela I njihovih kontrola kako bi obezbedili maksimalan užitak I osećaj sviranja originalnog instrumenta. Jednostavne kontrole Kao dodatak već postojećim kontrolama kojima pristupate preko displeja KRONOS takođe nudi bogatstvo kontrolera koji funkcionišu u realnom vremenu I kontrolišu parametre koji vam trebaju na dohvat ruke. Džojstik, ribbon kontroler, I dva podesiva tastera nalaze se sa leve strane KRONOS-a, a dodatni vektorski džojstik je odmah uz njih. Iznad dirki se nalazi devet klizača, osam potova I niz tastera koji su povezani sa elementima koji čine srž KRONOS-a. Ulaz za damper pedalu podržava I half-damping, funkciju koja omogućuje fino demfovanje klavirskih žica pružajući izuzetno snažan i stvaran osećaj sviranja koncertnog klavira.

Pored priključka za damper postoje još dva podesiva ulaza za pedale. KORG-ova vrhunska mehanika Model sa 61 dirkom pruža fantastičan osećaj sviranja nudeći isti sistem mehanike dirki kao I M3-61. Proslavljene kao lake za sviranje, sa odličnim odzivom još jedna su od stvari koje čine KRONOS-a posebnim. Model sa 88 dirki poseduje istu mehaniku dirki kao I SV-1 klavir visoke klase. Dirke su otežane isto kao na koncertnom klaviru I postepeno pružaju manji otpor počevši od nižih ka višim tonovima. Mehanika dirki ,uz fantastične klavirske zvukove koje KRONOS poseduje, čine celinu koja je nenadmašna. Model sa 73 dirke predstavlja lako prenosivu i kompaktnu verziju KRONOS-a sa istom klavirskom mehanikom. KRONOS je elegantnog I kompaktnog dizajna koji predstavlja spoj funkcionalnosti, estetike I jednostavnosti. Povezivanje sa računarom KRONOS može da razmenjuje MIDI informacije sa vašim računarom preko USB priključka. Uz pomoć besplatnog Editor softvera možete pristupiti svim kontrolama direktno sa računara. Plug-in Editor omogućuje funkcionisanje KRONOS-a kao VST/RTAS instrumenta u okviru vašeg DAW sistema. KRONOS funkcioniše čak I kao zvučna karta sa dva ulaza I dva izlaza što omogućuje najjednostavniju postavku bez bespotrebnih dodatnih uređaja.

Široka paleta audio ulaza I izlaza KRONOS poseduje ukupno šest audio ulaza: dva analogna, dva digitalna (S/P DIF optical, 48 kHz/24-bit), i dva koji koriste USB priključak. Kao izlaze ima dva glavna kanala, četiri nezavisna, dva digitalna (S/P DIF optical, 48 kHz/24-bit) I dva USB izlaza. Svi analogni ulazi I izlazi su balansirani TRS konektori. Analogne ulaze možete prekidačem označiti da rade kao mikrofonski. Dodatni USB konektor B klase namenjen je MIDI komunikaciji dok su dva konektora A klase namenjena eksternim uređajima visokog kapaciteta I brzine. Audio izlaz KRONOS-a može se direktno resemplovati na eksterni hard disk ili usb stik.

Preuzeto sa sajta Sky Music Centre

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *